Pages

24 Ekim 2012 Çarşamba

Bayram geldi heey heey




Katliam ay pardon kurban bayramınız mübarek olsun efendim. İlla sevaba girmek istiyorsanız 3-5 sokak hayvanı doyurun olur mu. Hepinizi öptüm en salyalısından .
( bayramlara karşı değilim ama sadece kurban bayramlarında çok üzülüyorum :( )

7 yorum:

twinpeakprimitives dedi ki...

Katliamsız bayram hepimizin ortak dileği Badem!

Sahiplerinle beraber çok çok bayram görmen dileğiyle :)))

Öptüm ıslak burnundan kocaman...

Bir Badem'in Günlüğü dedi ki...

Amin çok teşekkür ederiim ^^

bücürükveben dedi ki...

Sevap kazanmak için bir canlıyı boğazlamak nasıl bir mantıktır anlamıyorum. Ta ilkel çağlarda, çok tanrılı dinlerde, pagan inanışlarında kalma ilkelce bir gelenek kurban!!Tanrılara bakire kızlar kurban edilirdi, tanrılara bebekler, çocuklar kurban edilirdi bir tür rüşvetti böylece o tanrılar onları kıtlıktan, selden, depremden belki koruyacaktı...her dönemde insanlar bahane buldular kurban için...şimdi ise adamların canı kavurma, kebap çekiyor bahane hazır Allah öyle istemiş, Allah kavurma mı yapacak? Kendi mideniz istiyor diyemiyorlar, Allah'a ibadet etmek için kuzu, dana boğazlamak şart mı? Bir canlıyı boğazlamadan ALlah'a ibadet edemiyor musunuz?...eee zeka özürlülere bu anlatılmaz...gökten koç gelmiş deyip duruyorlar...

Bir Badem'in Günlüğü dedi ki...

bücürükveben: konuyu bu kadar açık izah etmene bayıldım. ger gör ki kime böyle konuşursak konuşalım adımız dinsizden ibaret kalıcak o yüzden susmak zorunda kalıyoruz.

bücürükveben dedi ki...

Dinsiz desinler zaten dinsizim ben:)hiçbir dine inanmıyorum...hepsi de birbirinden araklanmış, efsaneler..senin dinin güzel, yok benim dinim en güzel, benim dinim senin dinini döver:)))benim dinim en son din, yok senin dinindekiler cehenneme gidecek, benim dinimdekiler sadece cennete gidecek ben de diyorum ki, ne halleri varsa görsünler ben mantığıma, aklıma, vicdanıma bakarım...bunlara uymayan hiçbir şeye inanmam..ne yapiim ben de böyleyim Allah beni böyle olduğum gibi kabul edecekse etsin ona rüşvet vererek kabul edecekse etmesin zaten:)millete senede bir gün kurban kesmek ya da beş vakit namaz kılmak kolay geliyor..kışın buz gibi soğukta sabah sabah mahalledeki kedilerin karnını doyurun diye emretseydi Allah acaba ne yapacaklardı?:)Ben bunu yapıyorum yıllardır -öyle bir emir olmadığı halde- bence namaz kılmaktan çok daha zor! Bir kere masraflı ikincisi kışın her sabah su donuyor, merdiven çık, in taze su getir...apartman komşularının 'müjde yine kedi alıştırdı bahçeye' laflarına katlan onlarla mücadele et...az zorluk mu?

MERVE dedi ki...

kurban bayramının yeri başka hayvan sevgisinin yeri bambaşka bir olay bence.. yılda bir kez bile evlerine et girmeyen aileler var, komşunun sofrasında et görünce ağzı sulanan çocuklar var, kurbanda paylaşılan etler ne kadar aileyi sevindiriyor bir de o açıdan düşün.. tabi ki tüm hayvanları seviyoruz, hepsini koruyup yeri geldimi yedirmeliyiz, ama kurban bayramını hayvan katliamı olarak görmek çok yanlış..

Bir Badem'in Günlüğü dedi ki...

Merve: haklısın ama ben son zamanlarda hiç kurban kesipte dağıtan görmedim. İsyanım ona zaten :/

Yorum Gönder